«Steam in my Kitchen» SUGAR

«Steam in my Kitchen» SUGAR

Στα πλαίσια του προγράμματος e-Twinning «Steam in my Kitchen» ξεκινήσαμε στο νηπιαγωγείο να επεξεργαζόμαστε το πρώτο θέμα που ήταν η ζάχαρη και το πρότεινε η συνεργάτης μας απο την Τουρκία.

Έτσι, η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν πολύ γλυκιά και πειραματιστήκαμε με τη ζάχαρη απαντώντας σε διάφορα ερωτήματα, οπως π.χ. τι συμβαίνει στη ζάχαρη όταν την προσθέσουμε στο νερό, τι συμβαίνει όταν τη ζεστάνουμε και τι παθαίνει όταν κρυώσει. Πήραμε μέρος στην πρόκληση να φτιάξουμε πύργους με κυβους απο ζάχαρη και πραγματοποιήσαμε και άλλες ποικιλες δραστηριότητες μαθηματικών,τέχνης, τεχνολογίας και κώδικα, όλες σε άμεση σχέση με το πρωταρχικό υλικό μας τη ζάχαρη.

Τι συμβαίνει σε διάφορα είδη ζάχαρης (ζάχαρη κρυσταλλική, καφέ, μαύρη, ζάχαρη άχνη) όταν τα προσθέσουμε στο νερό
Τι συμβαίνει όταν ζεστάνουμε τη ζάχαρη και την αφήσουμε να κρυώσει….
Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε κύβους ζάχαρης…
Δεν τα καταφέραμε με την πρώτη γιατί αρχικά βάλαμε πολύ νερό με τη ζάχαρη και το μείγμα ήταν υγρο οπότε σκεφτήκαμε να προσθέσουμε επιπλέον ζάχαρη…
Τελικά τα καταφέραμε , οχι και πολυ επιτυχημένα να φτιάξουμε κύβους, και στη συνέχεια κάστρο με τους κύβους μας.
Γίναμε και λίγο ζαχαροπλάστες και φτιάξαμε λουκούμια με ζάχαρη…
Μια κρύα μέρα απολαύσαμε στο σχολείο τσαϊ με κουλουράκια και γλάσο ζάχαρης. Επίσης, κάναμε μαθηματικά μετρώντας πόσα κουταλάκια ζάχαρη προσθέτει στο τσαϊ του ο καθένας
Παίξαμε με το ζάρι και κύβους ζάχαρης
Η μελισσούλα Bee bot μας βοήθησε να μάθουμε τη λέξη ζάχαρη

Φτιάξαμε πιγκουίνους με εφημερίδες που χρωματίσαμε σε άσπρο και μαύρο και πασπαλίσαμε με ζάχαρη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s