Συμμετοχή του σχολείου μας στο διαγωνισμό Bravo Schools

Συμμετοχή του σχολείου μας στο διαγωνισμό Bravo Schools

Στην δράση “Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο”  που ως σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ανάπτυξης και βιωσιμότητας, συμμετέχει το σχολείο μας.

Πρόκειται για την υιοθέτηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν αποτελεσματικά όλες οι χώρες στα παγκόσμια προβλήματα.

Στόχος είναι να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την ελληνική κοινωνία για τους Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με όραμα να διαμορφώσουν Ενεργούς Πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.

Το θέμα με το οποίο ασχολήθηκε το σχολείο μας, ήταν η μοναδικότητα και η αξία του νερού. Το παιδιά ,  μέσω θεατρικών τεχνικών  συνειδητοποίησαν την αξία του νερού ως στοιχείο απαραίτητο για τη δημιουργία της ζωής. Πειραματίστηκαν με υλικά, γνώρισαν τις ιδιότητες του νερού αλλά και τους κινδύνους ρύπανσης από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Γνώρισαν το βυθό και την αξία των ωκεανών στη δημιουργία του οξυγόνου. Δημιούργησαν αφίσα για τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων τους. Άλλαξαν τον τρόπο συμπεριφοράς στο σχολείο, δίνοντας προσοχή στην οικονομία και τη συνετή χρήση του νερού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s