Σχέδιο για την αισθητική αναβάθμιση του κτηρίου του σχολείου μας

Σχέδιο για την αισθητική αναβάθμιση του κτηρίου του σχολείου μας

Ως σύλλογος διδασκόντων του 4ου Νηπιαγωγείου Διδυμοτείχου, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην αισθητική αναβάθμιση της εξωτερικής όψης του κτηρίου μας, που θα αναδείξει το ακριτικό σχολείο μας σε  πανελλαδικό πρότυπο.  Η επιδίωξή μας αυτή συνδέεται άμεσα με την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου και την εμπλοκή των μαθητών σε καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και περιβαλλοντικές δράσεις, οι οποίες  έχουν αναγνωριστεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

            Πεποίθησή μας αποτελεί το γεγονός, πως το περιβάλλον  εκπαίδευσης οφείλει να είναι χώρος υψηλής αισθητικής. Η αισθητική ποιότητα του  χώρου, αποτελεί δείγμα πολιτισμού ενώ συμβάλλει στη δημιουργία θετικού ψυχολογικού κλίματος. Ο χώρος γίνεται πεδίο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης καθώς συνδέεται με τα κέντρα ενδιαφέροντος των παιδιών και μπορεί να αποτελέσει  προτροπή για ανάπτυξη δραστηριοτήτων. Με τον τρόπο αυτό τα οπτικά ερεθίσματα και  οι πληροφορίες που  προσφέρει ο χώρος, αποτελούν εν δυμάμει ερεθίσματα μάθησης και συμβάλλουν στη δημιουργία στάσεων και στη διαμόρφωση μορφών συμπεριφοράς.

Στην προσπάθειά μας αυτή, δημιουργήθηκε ένα συνεργατικό πλαίσιο με την ομάδα  Mitroulakis Crew, τα μέλη της οποίας διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία και επαγγελματική κατάρτιση για τη μελέτη και την εκπόνηση μιας αισθητικής παρέμβασης, που θα ανταποκρίνεται στο έργο και το όραμα του σχολείου μας.

Η ακριτική περιοχή μας αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, ως προς την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. Θεωρούμε όμως ιδιαίτερα σημαντικό ένα τέτοιο έργο, που τελικός αποδέκτης του είναι τα παιδιά μας, το μέλλον της ακριτικής περιοχής μας.   Ευελπιστούμε ότι το όραμά μας θα βρει την ανταπόκριση των μελών της κοινωνίας και θα ξεπεράσει τα οικονομικά κυρίως εμπόδια που προκύπτουν στην πορεία  για την ολοκλήρωσή του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s